Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2014 00:49 - Има ли европейски политици в България?
Автор: mikolaj Категория: Политика   
Прочетен: 5169 Коментари: 11 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И така, бежанците вече са намерили нов дом- в град Крън (не е село), на 5 км от Казанлък. За съжаление не съм в България в момента, иначе бих ги посетил. Ако са там и през лятото, ще ми бъде приятно да видя какви са, откъде са и какво смятат да правят.

Не ме тревожи толкова битовата ксенофобия на нашия народ. Това е резултат от незнание. Много хора, включително и розовци, не са били на Запад. Те си живеят с представите за еднолитна, хомогенна нация. За тях чуждият ези, чуждата култура са заплаха.


Тревожното е, че една про-европейска партия като ГЕРБ в момента води политика, близка до тази на "Атака" и ВМРО. В момента цялата членска маса на ГЕРБ- Казанлък, както и кмет, общински съветници и депутат обясняват, че хората в село Розово са имали право да изгонят бежанците.

Но... на какво попаднах. Депутатът Аксения Тилева (ГЕРБ) е споделила следния линк във Фейсбук:

http://newsbp.com/archives/4754   Текстът е със заглавие "Нападат българи заради сирийци, а кой ще защити хората от село Розово?"

Текстът защитава гледната точка на розовци . Там четем например:
„Прозападно – цивилизационна“ или не, логиката на тези хора е следната: малко ли ни грабят и бият циганите, че да ни грабят и бият бежанците?

В следващия абзац попадаме на следното изречение: "В болшинството си нашият народ обича Русия и не обича гейове, турци, цигани, мюсюлмани, араби… Непрестанното говорене „анти-Путин“ и „анти-Русия“ има контрапродуктивен ефект за говорещите."


Сериозно ли? Г-жо Тилева, сериозно ли се позовавате на този текст? Как да разбираме това- ГЕРБ подкрепя руските интереси в България? Или ГЕРБ е за излизане на България от ЕС?


Днес из нета се завъртя още по-шокиращ текст. Дело е на кмета на село Розово (от ГЕРБ) Теодора Георгиева. Това е писмо до кмета на Община Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ) и до директора на РДВР-Стара Загора. Писмото започва с думите:

"СЕЛО РОЗОВО Е ЕДНО ОТ НАЙ-ЧИСТИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ СЕЛА В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК".  По-нататък дамата призовава бежанците да бъдат изтеглени от селото, за да не се стигне до "етническо напрежение". Ето линк:

hashtag-bg.com/articles/9190/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE


Поведението на тези хора от ГЕРБ е възмутително. Признавам и защо съм така възмутен: през 2011 г. Стоянова бе избрана с голямо мнозинство за кмет на Казанлък. Постепенно тя започна да се държи изключително лошо с хората, които не са част от ГЕРБ.  Държи се нетолерантно и на моменти безотговорно. Тази жена е далеч от европейското мислене. Тя провокира протестите срещу настаняването на бежанци в Казанлък през октомври, и сега прави същото. Това само потвърждава факта, че в България европейски политици няма. За мен няма никаква разлика между ГЕРБ и БСП: те проповядват едно и също, те вярват в едно и също.

Жалко за хората в Казанлък, които гласуваха за ГЕРБ и вярваха в тях. За мен вече всичко е свършило. На тези евроизбори няма да гласувам (въпреки че съм в чужбина), защото не виждам вече за кого.







Гласувай:
4



1. dobronameren - Странна логика. Защо казвам това?
01.05.2014 03:23
Една госпожа от ГЕРБ ви разочаровала и вече "няма да гласувате". Ако бяхте спрели до тук, щях да се въздържа от коментар. Но вие разпростирате своето разочарование върху всички хора, поне върху тези от Казанлък. Имате ли това право? В същия момент реагирате, правилно според мен, ако някой си прави извод за поляците, изхождайки само от великополските шовинисти. Или за украинците, визирайки само Бандера. ГЕРБ не е само г-жа Теодора Георгиева. Нито само Бойко Борисов. ГЕРБ са гражданите за европейско развитие на България. Знаете ли кои в България "забравят" това?
цитирай
2. haralanov - Няма никаква разлика между ГЕРБ и БСП
01.05.2014 07:19
Разбира се.То това е ясно отдавна.Не е възможно бодигардът на Тодор Живков да е десен.Отделно пък беше някога избран за депутат от либералната формация НДСВ.Колкото по-бедно и зле развиващо се е едно общество-толкова по-ксенофобски настроени са хората на това общество.
цитирай
3. mikolaj - За партията съдя по хората
01.05.2014 10:15
Добронамерен, в Казанлък има и умни хора, които членуват в ГЕРБ. Проблемът е, че те нямат думата. Да, явно имам лично отношение и съм емоционален. Но само погледнете статията, споделена от Аксения Тилева. Вижте писмото на кмета на село Розово. Това не е европейско мислене.

Второ. Цитираната статия е писана от Недялко Недялков, някогашен шеф на вестник Уикенд. Няма смисъл да коментираме червените му пристрастия. Написаното от него тотално се разминава с политиката на ГЕРБ. Или поне се разминаваше. В този смисъл, има ли разлика между ГЕРБ, БСП и Атака?

Трето. За партията съдя по хората, които познавам. Когато виждам, че техните действия противоречат на нейните идеи, отричам и партията. Идеологията е за да се спазва. Ценностите са, за да се защитават. ГЕРБ вчера излязоха с декларация, с която едновременно подкрепят жителите на село Розово (които прогониха бежанците без никакво законово основание) и призовават за толерантност към бежанците. Е, извинявам се, но тези 2 пункта са несъвместими.
цитирай
4. kmetova - Има ли още заблудени? Има, да.
01.05.2014 11:10
И какво е проевропейското на ГЕРБ? Демагогията, простотията, цветето Цветанов, калинката Калинка, умната Румяна Желева, простият им лидер? Той хубаво сам си призна че е прост, но защо каза на хората, че и те са прости? Нищо де - преди да се влюбят в него пък им каза, че са лош материал. Колко европейско, наистина! И кое пък му е дясното - фалиралите фирми ли? Кое по-точно?
цитирай
5. mikolaj - Шоуто продължава
01.05.2014 12:55
Кметицата на село Розово Теодора Георгиева заявява: "Под етнически чисто разбирам това, че селото винаги е било сплотено, тук живеят в етнически мир българи, роми и турци“.

Източник: http://newsbp.com/archives/4865

Извод 1: Георгиева признава, че действително е написала това писмо.

Извод 2: Георгиева не е добра в дефинициите. Фразата "етнически чист" означава, че в селото има само българи. Не турци, не роми, и не сирийци.

Извод 3: Милошевич има огромни заслуги за етническия мир в бивша Югославия. Той проведе политика като по учебник за постигане на етнически мир.

Извод 4: Помислих си, че днес е 1 април. Уви, не е .

Извод 5: Искане за незабавна оставка на въпросната женица и повдигане на въпроса пред Комисията по дискриминация. Директно изключване от ГЕРБ.
цитирай
6. dobronameren - dobronameren се занимава само с kmetova (№4)
02.05.2014 04:36
Цитирам я само с промяна на имена: "И какво е проевропейското на БСП? Демагогията, простотията, цветето Цветлин, калинката Деница (вмъквам тук, че и "калинка" като "деница", не са от ГЕРБ), умната Илияна Йотова..."
Другото:
- че Б.Б. е прост. изобщо не е вярно. Ще ти се. Прост е Станишев, сравнен с Първанов дори;
- че е обиждал народа си също не е вярно. Лош мат'рял се отнася само за част от него. Какво? И Станишев нарича така другата част ... от кого? Не мога да напиша "от българския народ", защото Станишевия народ не е Българския;
- И само при Демокрацията, драга, има фалирали фирми. При социализма няма, защото там Всичко е добро. Само дето Социализмът не поникна. Затова днес ядем Демокрация.
"Има ли още ЗАБЛУЖДАВАЩИ? Има, да!" Следва моят въпрос: От простотия вътрешна ли го правиш, kmetova, или изпълняваш съзнателно О.Т. ?
цитирай
7. kmetova - Брей, ама Боко -Тиквата бил прав
02.05.2014 17:07
dobronameren, Щом толкова си се изнервил и се обиждаш, значи наистина любимецът ти Борисов е прост, иначе защо да се засягаш? Пък и кой ти е казал, че Станишев е умен? Май наистина е прав идолът ти като ви нарича прости. Да, прав е човекът. Наистина!
цитирай
8. dobronameren - Боко Тиквата, както ти го наричаш
06.05.2014 21:12
се здрависва с ръководителите на най-развитите страни в света. Посочи ДРУГ партиен ръководител, който да е така добре приет в Европа. В Европа, kmetowa, а не в Русия, БРИКС, Казанстан, КНДР и Ко.
Ако ГЕРБ и Бойко Борисов ги нямаше в политическия живот на България, тя, България, щеше да е част от ОНД. В най-добрия случай!
И не се изнервям или обиждам. Меко е! Бесен съм на такива като тебе. Заради такива като тебе последните 3 поколения българи останаха загубени за света. Сега се натискате да погубите живота на четвъртото. Хайде, крайно време е да се спрете и да се махате.
цитирай
9. kmetova - Аз пък си мисля, че всички са един дол дренки
06.05.2014 22:44
dobronameren, Боже, мили! Колко трябва да си изперкал, за да се влюбиш в политик!!!. Ами така де, то едното здрависване му остана на пожарникаря. За да слушка "ръководителите на най-развитите страни" ще го потупват по рамото, а той ще изпълнява като пионерче. Ние пък ще цъфтим и връзваме. Радост в къщи.
цитирай
10. dobronameren - kmetova е обикновена мърла. Лява мърла
11.05.2014 18:46
Бил съм влюбен в Бойко Борисов?! Къде го видя това, бе другарко? "Влюбен" съм в демокрацията и в правовата държава. Което е едно и също. Само след 14 дни пожарникарят, на когото "само едното здрависване му е останало", ще победи в европейските избори. Защото е част от Европа, докато вие ще отидете още по-назад в човешката редица на ценностите, защото сте част от Дива Комунистическа Азия.
Не вярваш? В кое - че ГЕРБ ще бъде отново първи на 25 май или че Путин е див азиатец? Твоя си работа. А за да подсилиш тази твоя глупашка убеденост, можеш да прочетеш последния постинг на valsodar за това как 89% от германците харесвали политиката на Путин. После прочети, че КПД-то на kushel гонело 144 единици. И се успокой, моля ти се. С този тъп хъс, ако бяхте диви животни, досега да сте умрели от глад или изядени от други - по-умни. А Цивилизацията просто ви моли да се махнете. Културно.
цитирай
11. ishchel - :) Истинско удоволетворение ми донесе предходния коментар на добронамерен:)
17.05.2014 09:53
И постът е чудесен... както се казва - в десятката.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikolaj
Категория: Туризъм
Прочетен: 383850
Постинги: 67
Коментари: 153
Гласове: 314
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031