Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2017 17:04 - Фалкенбург - топлина и уют ,в очакване на зимата :)
Автор: travellady Категория: Туризъм   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1



               Здравейте, блогъри! Бързам отново да ви представя поредното местенце,което посетих...итка в края на Октомври,когато времето е студено и напомня всеповече за приближаващата зима, реших отново на се отправя на път. Къде?! Няма да ви учудя с отговра - Холандия(..та нали ми е Любима :) ) Името на градчето е Фалкенбург(Valkenburg).
             Фалкенбург(Valkenburg)  се намира в провинция Лимбург и  през него преминава река Гойл(Geul). Роайонът е хълмист и много напомня на планински. Почвата тук е варовита, поради това тук се срещата много редки и защидени видове  растения. Освен това районът е доста популярен за колоездачи поради неговата топография. Градът е известна туристическа дестинация още от 1840г.
             Малко история:    На хълма на града се намират руините на замъка на Фалкенбург,като този замък е уникален за Холандия тъй като е единственият построен на хълм. През 1115г. на мястото на замъка са били издигнати дървени укрепления, които са били разрушавани и възтановявани отново през веоверте. Днешните руини са на замъка възтановен през 14в. ЗАмъкът е пострадал тежко в холндско-испанската война, тай като не е бил построен така ,че да издържи на новите тежки оръдия.
           Над стария град и на Фалкенбург се намира визуалната кула Wilhelminatoren, до     която може да се стигне с кабинковия лифт.
           От средновековния градски зид все още съществуват значителни останки, включително две малки градски порти. От тях се стига до малък, романтичен стар град, в който се съчетават много улични кафенета и барове.
         Фалкенбург има минерални изврори,като водата от различните източници е с ралична температура.
          Аз лично мисля,че в студеното време е много прятно да се насладите на топлите минерални извори  и спа процедури, в съчетние на приятелската и топла амосвфера на градчето оптеделено ще останете доволни и заредени.
        TravelTipp: Отпуснете се и се насладете на това приказно място. Тук хората говорят английски и немски, както и холандски разбира се :)
       Места,които да посетите: Разбира се Руините на замъка и любимото за мен Коледният пазар(Ако сте решили да посетите градчето в края на годината).
                            Приятно пътуване и до следващият път, приятели :)
    
   
             Снимки ще намерите във фейсбук страницата на travellady :               https://www.facebook.com/travelladybg

          

           



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travellady
Категория: Туризъм
Прочетен: 27683
Постинги: 18
Коментари: 16
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031