Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 18:17 - Пълна забрана на абортите в Полша?
Автор: mikolaj Категория: Политика   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Управляващата в момента в Полша партия планира пълна забрана на абортите на територията на страната. Лекарите, извършили аборт, както и жените ще бъдат лишавани от свобода. 

Дискусията, която тече в момента в публичното пространство за мен е абсурдна. Абортът в момента е ЗАБРАНЕН на територията на Полша, с някои изключения- когато бременността представлява пряка заплаха за живота на майката, и при забременяване след изнасилване. Какво тогава искат Църквата и правителството?

Вчера във всички големи църкви беше прочетена "Декларация за правото на живот на неродените". Тя предизвика скандали на някои места. Абортът е сравнен с убийство; не се оставя никакво място за изключение. И така, ако дадена жена е забременяла след изнасилване, тя трябва да запази бременността си, след което да се "наслаждава" на "плода" на упоритата работа на своя изнасилвач. Без даже да споменаваме как ще се чувства въпросното дете, ако разбере истината за зачеването си.

Оставям настрана въпроса, че декларацията е крайна, и това, че Полша (все още) е светска държава. Иска ми се да попитам: не е ли това лицемерие?

Когато Инквизицията избиваше десетки хиляди, беше ли това убийство?

Когато кръстоносците избиваха десетки хиляди (а Бог трябваше да познае своите и да ги спаси), беше ли това убийство?

Когато конквистадорите "християнизираха" Латинска Америка, беше ли това убийство?

Очевидно, защитниците на Католическата църква ще кажат, че днес няма нищо подобно. Е, да, няма- но защото днес властта е светска, а не църковна. За голямо наше щастие!

Всяко правило, всеки закон има изключение, и това се отнася и до Десетте Божи заповеди. Никой ли не  лъгал през живота си? Никога ли свещеници не са лъгали, че вярват в това, което проповядват? Ей така, без грам съмнение? Няма ли примери в Стария завет за нарушение на тези Заповеди- а защо Авраам искаше да убие Исаак? Или това не беше убийство?


И понеже противниците на извършване на аборт при извънредни обстоятелства цитират Рейгън и думите му "Странно, че всички защитници на аборта са се родили", бих отговорил следното: Жалко за неродените деца, които биха се родили, ако католическите свещеници и монаси не бяха станали такива. 

А най-жалкото е, че женски въпроси се решават само от мъже, които нито са били изнасилвани, нито някога биха могли да забременеят от изнасилване!




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikolaj
Категория: Туризъм
Прочетен: 385784
Постинги: 67
Коментари: 153
Гласове: 314
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930